First| Previous| Up| Next| Last
Onimusha 2: Samurai's Destiny
Front Cover Game Details
Platform PlayStation 2
Genre Action; Adventure
Publisher Capcom
Release Date 14.11.2002 г.
Links Amazon US
Amazon UK
Amazon Germany
Amazon France
Personal Details
Index 1155
Collection Status For Sale
Original Yes
Purchase Price 0,00 лв
Current Value 0,00 лв
Location G1
Completed No
Product Details
Format DVD
Barcode 013388260096
Audience Rating Mature
Language Multi 6
Manufacturer ID 26009
No. of Disks 1
Description
Players take the role of the hero, a young warrior and master of the Yagyuu Shinkage sword fighting style, who seeks revenge against Nobunaga and to uncoverhis destiny. Onimusha 2 features diverse environments, enhanced sword action, and new character interaction.
Notes
Селото на младия самурай Джубей Ягю е нападнато и опожарено от армия от демони, водени от Нобунага Ода. Той е бивш феодален владетел, убит на бойното поле и дарен с втори живот от господарите на Мрачното владение. Джубей се заклева да се добере до отмъщението с цената на всичко.

Графика:
Изцяло в духа на първата игра, с осезаеми (макар и козметични) промени. Фонът отново е предварително рендван, но този път анимираните обекти и допълнителните 3D ефекти са доста повече и определено по-впечатляващи. Ще спомена само водните повърхности, които определено си струват времето, за да им се порадвате. Едва ли е нужно да споменавам, че междинните анимации са все на същото убийствено ниво. Да не забравяме също, че - поне според мен - в поредицата Onimusha могат да бъдат видени най-детайлно моделираните лица на персонажите и някои от най-реалистичните motion capture анимации в съвременните игри въобще.

Геймплей:
С това не намеквам, че геймплеят на Onimusha 2 не струва. И все пак по този показател играта трябва да бъде оценявана по два стандарта - от една страна, този на заклетите Capcom и Resident Evil фенове (един от които определено съм и аз) и от друга - на почитателите на екшън-адвенчър игрите въобще. Ако сте изиграли първата игра на един дъх или пък не сте пропуснали нито един Resident Evil до момента, Samurai's Destiny ще бъде за вас като завръщането към любима книга, която току-що се е сдобила с нова луксозна подвързия. На онези обаче, свикнали да не пропускат най-новото екшън приключение на пазара, второто издание на Onimusha може да се стори леко архаично, при това не без основание...

Управление:
Управлението на Onimusha 2 определено е с поне една степен по-добро от това на предходната игра. Ултрадинамичните и доставящи истинско удоволствие битки от Onimusha са станали още по-"безупречни", макар системата им да е запазена непокътната. Дотук добре, но нека някой ми каже защо Capcom отново са предвидили само дигитално управление на придвижването (със стрелките на D-Pad-a)? Левият аналогов стик е все така безполезен както и в първата част...