First| Previous| Up| Next| Last
PES 2010 - Pro Evolution Soccer
Front Cover Game Details
Platform PlayStation 2
Genre Simulator; Sport
Publisher Konami
Developer Soccer Sim
Release Date 10.11.2009 г.
Links gamespot.com
Personal Details
Index 1185
Collection Status For Sale
Original Yes
Location G2
Completed No
Product Details
Format DVDV
Audience Rating Everyone
Language English
No. of Disks 1
Description
Pro Evo returns to its simulation-based roots for its 2010 incarnation.

PES 2010 се концентрира върху вълнението от сблъсъците между играчите, създавайки истински предизвикателно преживяване, което постоянно ще изпитва уменията на геймъра. Интуитивната зонална защита ще покрива свободните пространства и играча непрекъснато ще трябва да търси нови начини да атакува. PES 2010 се фокусира върху това да бъде истинска футболна симулация, като изисква едновременно стратегическа игра и бързи реакции, също както е в реалния живот. В допълнение към ключовите елементи извън полето, вратарите са по-гъвкави и имат способности, присъщи на модерните „спирачи на голове”. Реферите в играта също са преработени, с по-интелигентен изкуствен интелект, което им позволява да отсъждат много по-балансирано по време на срещите.

PES 2010 е преминала основна преработка на визуализациите, която внася още повече реализъм във виртуалните изображения на футболните звезди от истинския живот, в това число изразяването на емоциите им. Подобрена е и системата за светлинните ефекти, благодарение на която промените в атмосферните условия са осезаеми! Значително преработени са и детайлите на различните стадиони, по-ясно са изобразени тревата и други елементи от игрището.

Сега анимациите преливат една в друга, като дрибъла и изстрела за гол се сливат в едно цяло. Показани са и повече индивидуални умения, в това число нови финтове и трикове, които ясно показват как протича играта. Няколко елемента са преработени изцяло, особено много са усъвършенствани анимациите при дрибъл, обръщане и ритане, има забележими различия в пасовете, когато играчът подава топката от стояща позиция и когато тича.

Реакциите на публиката при случващото се на терена сега са много по-разнообразни, добавени са нови песни и одобрителни викове. Пресъздадена е тънката разлика между срещите на собствен и чужд терен, а публиката ще реагира спонтанно на определени ситуации в играта, показвайки неудовлетворението или задоволството си. По същия начин, коментарите са подобрени, за да придават по-свеж, по-стегнат вид на играта.

Master League е напълно обновена с усъвършенстване в мениджърския аспект, което позволява на играчите да се наслаждават при менажирането на отбора.

Изкуственият интелект на играта е значително подобрен с добавянето на Teamvision 2.0. Сега халфовете и защитата работят заедно, за да покриват отворените пространства и да осуетяват атаките. Това има допълнителен ефект при премахването на „меките” голове, което връща PES 2010 към симулационните й корени. По отношение на атаките – сега геймърите могат да местят няколко играчи едновременно, да ги изпращат в различни зони, отваряйки повече възможности за отбелязване на голове от преди. При тези условия PES 2010 изисква ново ниво на контрол от страна на играча. Стратегическото мислене е точно толкова важно, колкото са и бързите пасове, но новата система по перфектен начин отваря пътя пред геймъра да наблюдава целия отбор.