сеп.
30

0


Изключване на Time MachineTime Machine в Mac OS X  понякога е полезна, но понякога не с нейната функция за локално архивиране. Това може да доведе до запълване на основния  диск с архиви (backups), ако не синхронизирате редовно Time Machine с външения диск който тя използва. Дори и при изключена Time Machine от системата локалните архиви продължават да набъбват. При положение, че не ползвате Time Machine то има резон да изключите и локалното архивиране на Time Machine. Локалното архивиране на Time Machine може да бъде изключено по следния начин: Стартирайте Terminal от Utilities Въведете следната команда: sudo tmutil disablelocal Въведете администраторска парола за потвърждение на изключването. Повторете стъпките от горните редове като въведете командата: sudo tmutil enablelocal за да включите отново локалното архивиране. Запомнете, че ако изключите тази опция ще бъдете изложени на риск и ако нещо се обърка няма да можете да възтановите от архивно копие.
чети още