First| Previous| Up| Next| Last
Ace Combat Zero: The Belkan War
Front Cover Game Details
Platform PlayStation 2
Genre Simulation
Publisher Namco
Release Date 08.8.2006 г.
Links Amazon US
Amazon Canada
Personal Details
Index 27
Collection Status For Sale
Original Yes
Purchase Price 0,00 лв
Current Value 0,00 лв
Location G2
Completed No
Product Details
Format DVD
Barcode 722674100366
Audience Rating Teen
Language Multi 6
Manufacturer ID 10036
No. of Disks 1
Description
Ace Combat Zero: The Belkin War is an all-new flight action experience! 15 years prior to the events in Ace Combat 5, Ace Combat Zero reveals the eventsthat lead to the Belkin War. Players will take the role of a mercenary hired to fly for Ustio, a small country bordering the invading country, Belka. Whether you choose to fight like a mercenary or hero, the ultimate goal is to defend Ustio at all costs! Wingmen commands are more detailed than ever, as you order your squad mates in battle to coordinate your efforts In-game messages from your allies and opponents will acknowledge your skill, or lack thereof Multiplayer action where you&your friends will take to the skies and dogfight in head to head action
Notes
Ace Combat Zero: The Belkan War всъщност е 6-тата част от поредицата на Namco Ace Combat. По същество тя не се различава особено от предшествениците си, но това в никой случай не я прави слаба игра. В случай че не си играл предишните игри, трябва да знаеш следното: Ace Combat е серия от симулатори на съвременни самолети. Основните разлики между тях и повечето други симулатори са две. Първо - изключително силният сюжет за заглавие от този жанр. Във всяка част историята е движещата сила в играта. Геймърът остава с нещо много повече от чувството, че лети само за да сваля самолети и да трупа точки. Напротив, у него се загнездва усещането за съпричастност към самата игра и героя, скрит в кокпита на самолета. Този факт значително покачва кефа от самото игране и прави съпреживяването с играта по-дълбоко. Фабулата в тази част на Ace Combat се върти около едно журналистическо разследване. Колегата по перо търси информация за един легендарен ас, летял по време на конфликта между Белка и Устия (оттук и Belkan War, а не от Балканите, каквато е инстинктивната асоциация). Играта всъщност е ретроспекция на разказите на очевидци за бойните полети на въпросния пилот с кодово име Пикси и неговия съекипник, в чиято кожа се намъкваш ти.
Другото, което откроява Ace Combat, е трудността. Всъщност играта се води симулатор по-скоро заради голямото разнообразие от реални самолети, върху които може да падне изборът ти. Иначе е по-скоро с аркаден геймплей. Дори на високо ниво на трудност и с изключено от настройките асистиране при управление пак ще ти отнеме минимално време да свикнеш с контрола над самолета, а и всичко останало като цяло. Да не говорим, че противниците в повечето случаи дори не си правят труда да избягват ракетите с голям обсег на действие, а самолетът ти може да носи по 80 ракети, безкрайно количество муниции за картечницата и да поеме 4-5 ракети, преди да бъде унищожен.
Как се развива една стандартна мисия в Ace Combat Zero? Излиташ, обикаляш няколкото локации с обозначени цели, унищожаваш де що мърда... и толкова. Но има и мисии, които не са толкова елементарни. През определен период от време - точно когато си мислиш, че си привършил със задачките - се появява някоя елитна част на противника. Вражеските асове са разположени в самолети, които в общия случай са по-бързи и маневрени от твоя и пилотират като зверове. Да ги свалиш си е сериозно предизвикателство. Имайки предвид и факта, че ако те унищожат, мисията започва отначало (няма чекпойнти или междинен сейв), вярвай - в момента, в който видиш анимацията на приближаващата се във формация група от летящи главорези, нещо ще те присвие в стомаха. Някои от мисиите траят по половин час и вероятността да ти се наложи да преиграваш отначало само защото накрая някакъв гъзар със Су-31 ти е подпалил задника, е крайно неприятна и вдига адреналина. Играта е линейна, само от време на време ще имаш възможност да избереш каква точно мисия да приемеш при някоя по-голяма офанзива. Дали да поразяваш наземни цели, да пазиш пехотата от въздушните удари или просто да се метнеш в мелето на dogfight-a с първата ударна част.
Заговаряйки за самолети, в Ace Combat Zero ще избираш между голям набор прихващачи и изтребители. Като започнем от шведския J-1, минем през руските МиГ-21 до вездесъщия МиГ-29 и Су-тата, та до Eurofighter, Mirage и американските F-14, 15, 16, дори и F-117 Stealth. За да придобиеш някой самолет, трябва първо да си го свалил в битка, а после да си натрупал необходимите точки, за да си го “купиш”. Точки се трупат с поразяване на всяка цел. Специалните въоръжения се пазаруват по аналогичен начин.