First| Previous| Up| Next| Last
Silent Hill: Shattered Memories
Front Cover Game Details
Platform PSP
Genre Action
Publisher Konami Digital Entertainment
Developer Konami
Release Date 19.1.2010 г.
Links Silent Hill: Shattered Memories at Game Collector Connect
www.gamespot.com
Personal Details
Index 1430
Collection Status In Collection
Original Yes
Location G2
Completed No
Product Details
Format CSO
Audience Rating Mature
Language English
No. of Disks 1
Description
Konami Digital Entertainment GmbH ще пренеса ужасяващата си поредица Silent Hill на Wii за пръв път тази есен със Silent Hill: Shattered Memories. Играта, която хитро пресъздава първото, вече излязло от производство Silent Hill заглавие, ще бъде издадена и за PSP и PlayStation 2 по същото време.



Макар че заема изпълнения с преврати сюжет от оригиналната игра за PlayStation, Silent Hill: Shattered Memories поема различна пътека в много отношения. Героите може и да са подобни, но ще предложат различни реакции и ще се намират на различни места, могат да бъдат следвани нови следи и геймплей пътища. Заглавието проследява Хари Мейсън, който се опитва да разкрие загадката около изчезването на дъщеря си Шерил. Разследването на съкрушения Мейсън го води до обвитите в мъгла, заснежени улици на Сайлънт Хил - злокобен град, чийто сенки крият зли, уродливи създания.

Проектирана да извлече максимума от уникалното управление на Wii конзолата, Silent Hill: Shattered Memories използва Wii Remote като електрическо фенерче и клетъчен телефон докато Мейсън търси улики. Фенерчето е особено необходимо при обхождането на мрачните, изоставени сгради на Сайлънт Хил, а телефонът играе ролята на вторичен интерфейс, позволяващ на играча да получи достъп до карти чрез GPS системата си и да прави снимки на интересни елементи. По същия начин Wii Remote може да се използва за повдигане, оглед и използване на предмети при разрешаването на пъзели в хода на играта. Такава технология не е била на разположение при издаването на оригинала Silent Hill през 1999 г. Нейното включване доказва желанието на Konami да разшири игралното преживяване чрез новата технология.

Нов елемент в Shattered Memories е и психологическият профил, който проследява всеки аспект от реакциите на играча – от това къде е изследвал първо, проучените предмети и реакциите му към създанията, които е срещнал по пътя си. Малките визуални ефекти също ще бъдат променени значително, добавяйки още ужас към подтискащата атмосфера, където нищо не е каквото изглежда. Психопрофилът ще координира действията на Хари при срещите му с нормално изглеждащи хора или с многото нечовешки герои в играта.

Въпреки, че PSP и PlayStation 2 версиите имат по-позната система за управление, и двете ще включват новите допълнения. И трите игри са разработвани от Climax – екипът, работил по Silent Hill: Origins за PSP и PlayStation 2, и ще включват съвсем нов саундтрак от създателя на поредицата Акира Ямаока.